لیست اختراعات عليرضا قاسمي
بسياري از مردم اين كشور مثل قوم عشاير، كوهنوردان و گردشگران كه در مناطق دور افتاده زندگي، تفريح و ورزش مي كنند بارها دچار حوادث و سانحه مي شوند ولي به علت مشكلاتي مثل كاهش سطح هوشياري مصدوم و نداشتن همراه، نبود تلفن ثابت و نبود آنتن دهي خوب موبايل وهمچنين ناتواني بعضي از اين افراد براي شماره گيري مركز 115 به علت نداشتن سواد،نمي توانند مركز 115 را اطلاع دهند، حتي اگر بتوانند اين مركز را اطلاع دهند باز هم مشكلات زيادي براي خدمات رساني فوري وجود دارد از جمله مناطق دور افتاده به خصوص بيابان آدرس دقيقي نداردو همچن براي ييدا كردن نزديك ترين جاده براي رسيدن به مصدوم توسط پرسنل فوريت هاي پزشكي كاري دشوار است و وقت خيلي زيادي را صرف مي كند؛ بنابراين با وجود اين مشكلات مصدم در محل حادثه اگر همراه يا كسي اطراف او نباشد روز ها و حتي ماه ها در ان محل مانده و اگر هم افرادي دور آن باشند اولا به روش ناصحيح او را حمل مي كنند دوما تا او را به يك آبادي يا يك مركز درماني برسانند مدت زيادي طول مي كشد كه طي آن دچار حوادث جبران ناپذيري مي شود كه مي توان به اين حادثه اشاره كرد: ًحمله خرس به عشاير ساكن در منطقه ديناران دراستان چهارمحال بختياري باعث مرگ خانم 25 ساله شد.به گفته مركز فوريت هاي پزشكي،مردم عشاير بعد از حادثه مصدوم را حمل كرده و حدود چند كيلومتر بيابان ها را طي كرده و به آبادي رساندن ولي به علت از بين رفتن وقت براي رساندن خدمات 115 مصدوم فوت كرد. (روز دوشنبه مورخ 24/4/92 ، كد خبر: 92042515755 ) بنابراين ما مي توانيم دستگاهي اختراع كنيم كه گيرنده آن در مركز فوريت پزشكي و ارسال كننده آن در دست اين مردم باشد. افرادي كه در مناطق دور افتاده زندگي مي كنند مثل عشاير يا براي تفريح و ورزش به اين مناطق مي روند( مثل كوهنوردان) بعد از تهيه كردن يك دستگاه ارسال كننده، منطقه اي كه مي خواهند زندگي كنند(عشاير) يا براي ورزش و تفريح مي خواهند بروند به مركز فوريت هاي پزشكي اطلاع داده و هماهنگي مي كنند و همچنين افراد، مشخصات خود را تحويل 115 داده و از طرف ديگر مركز فوريت پزشكي به وسيله اطلاعات فرد دستگاه ارسال كننده را با دستگاه گيرنده خود تنظيم و بعد فعال مي كند و با اين كار فرد اگر در منطقه دور افتاده هوشيار بود يا اينكه كسي اطراف او بود با فشار دادن يك دكمه واگر هوشيار نبود و كسي هم اطراف او نبود دستگاه به صورت اتوماتيك مركز فوريت هاي پزشكي را اطلاع و بعد علايم حياتي را به گيرنده اين مركز مي فرستد همچنين جايگاه مصدوم روي نقشه گيرنده قابل مشاهده است با اين وجود مركز115 مي تواند هرچه سريعتر خدمات را به فرد برساند.
خاموش كننده خودكارترانسفورماتورهاي جوشكاري درحالت بيباري
با توجه به اين موضوع كه تعداد روزهاي گرم سال در اكثر مناطق ايران و به خصوص مناطق مركزي و جنوبي زياد مي باشد همواره فراهم آوردن شرايطي براي كاهش دما يكي از دغدغه هاي ساكنان اين مناطق بوده است، به علت آنكه در سفرهاي درون شهري و برون شهري و يا گردش هاي تفريحي به توان به آب آشاميدني خنك دسترسي داشت و همچنين از فاسد شدن مواد غذايي جلوگيري كرد. براي اين منظور با طراحي و ساخت بسته هاي رطوبتي با قابليت جذب و كاهش دماي ظروف و مواد غذايي در تماس با اين بسته ها توانسته ايم اين مشكل را تا حد زيادي برطرف نماييم. هدف اصلي اين اختراع ساخت و كاربرد بسته هايي با قابليت جذب و نگهداري بالاي آب براي حفظ مواد غذايي فاسد شدني در محيط هاي خارج از خانه براي مدت زمان هاي طولاني مي باشد. براي اين منظور از دو لايه ي پارچه اي با قابليت عبور آب استفاده شده است كه داخل آن با مواد پليمري كه قابليت جذب و نگهداري بسيار بالاي آب را دارا مي باشند پر شده است. پس از اين كه اين بسته ها توسط آب كاملاً اشباع شدند مي توانند به صورت دور پيچ و يا به خود به صورت ظرف براي خنك نگه داشتن مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرند.
شبه خاك زيستي توسعه دهنده رشدگياه در محيط كم آب با استفاده از ميكروارگانيسم هاي بياباني براي حل مشكل تأمين حداقل آب مورد نياز به گياهان در شرايط كم آب و بياباني و افزايش مقاومت آن به خشكي ارائه شده است. براي اين هدف ميكروارگانيسم هاي بياباني (شامل قارچ هاي ميكوريزائي، اكتينوميسيت¬ها، مخمرها، سودوموناس) مقاوم در برابر شرايط حاد تنش آبي شناسايي و فرآوري شده و بهترين سويه هاي توليد كننده آنزيم نسبت به سويه ژن مادري انتخاب و تكثير شده است. سپس با ايجاد تركيبي خاص از اين ميكروارگانيسم ها، مواد آلي، كربوهيدارتها، نانوذرات، ماسه، خاك و خاكستر شبه خاكي تهيه شده است كه مي تواند چهار نقش همزمان كود غني، آفت كش و تأمين كننده حدأقل آب مورد نياز گياه در شرايط تنش آبي و حذف كننده آلودگي خاك استفاده شود. اين محصول مي تواند در كليه زيستگاه ها به خصوص مناطق خشك و بياباني براي رشد گياهان در شرايط اقليمي بسيار سخت و بدون آب استفاده شود.
حلقه زيست تخريب پذير براي تزريق ميكروارگانيسم ها به ريشه و افزايش رشد گياه كه براي تزريق اكتينوميسيت ها و ميكوريزاها به عنوان عامل رشد ريشه در انواع درختان، هوادهي مناسب در عمق هاي بالا به اين ميكروارگانيسم ها براي افزايش چشمگير ريشه زايي گياه ارائه شده است. ويژگي هاي نوآورانه اين وسيله عبارتست از ارائه اي وسيله اي ساده از مواد ضايعاتي براي تزريق ميكروارگانيسم ها به عمق هاي پايين، ارائه وسيله به صورت يك سازه سه بعدي كه نهال را در بر گرفته و داراي لوله هايي براي تزريق و هوادهي ميكروارگانيسم ها در عمق ريشه ها است و تجزيه پذير بودن سازه كه مي تواند خود تبديل به كود تغذيه گياه گردد. براي اين كار از 4 لوله مقوايي براي تزريق و هوادهي و از دو صفحه براي نگه داشتن لوله ها و قرارگيري به دور درخت استفاده شده است. پس از نصب سازه بر روي درخت، تنها 4 حفره لوله هاي تزريق در روي خاك ديده مي شود كه از اين طريق ميكروارگانيسم ها هوادهي مي شوند. همچنين اين وسيله مي تواند به صورت يك تكه در هنگام كاشت درخت و نهال استفاده شود و يا مي تواند به صورت دو نيمه براي درختان كاشته شده استفاده شود.
افزايش پايداري و فعاليت آنزيم¬ها در صنعت از اهميت ويژه¬اي برخوردار است. جهت افزايش عملكرد آنزيم¬ها در صنعت از روش¬هايي از قبيل تهيه آنزيم از سوش¬هاي پايدار، تكنيك¬هاي مهندسي پروتيئن و مهندسي محيط استفاده مي¬شود. در اين مطالعه بمنظور افزايش كارايي آنزيم نوتركيب پراكسيداز LDP (ژن آن از گياه Lepidium draba جداسازي و در وكتور بياني pET28a كلون شده بود) در صنعت از مهندسي محيط استفاده شد. LDP از لحاظ توالي اسيد آمينه، ساختار دوم و سوم و همچنين ويژگي¬هاي سينتيكي مي¬تواند به عنوان همولوگ HRP (Horseradish peroxidase) مطرح شده و جايگزيني براي استفاده از آن در صنايع مختلف باشد. HRP از پراكسيدازهاي گياهي كلاس III بوده و در زمينه¬هاي مختلفي از قبيل ساخت بيوسنسور¬ها، كيت¬هاي تشخيص طبي، سنتز مواد آلي، حذف فنول و تركيبات آروماتيك از فاضلاب¬ها مورد استفاده قرار مي¬گيرد. نتايج حاصله از اين تحقيق نشان دهنده آن است كه اضافه شدن اوره (تا به امروز به عنوان يك واسرشته كننده و غير فعال كننده آنزيم¬ها شناخته مي¬شده است) به محيط عملكردي آنزيم باعث افزايش فعاليت آن مي¬شود بطوريكه با افزايش غلظت اوره در محيط فعاليت آن افزايش نشان داد و بيشترين فعاليت آنزيم در حضور اوره 8 مولار مشاهده گرديد. همچنين پايداري دمايي آنزيم در حضور اوره 8 مولار افزايش نشان داد. بر اساس نتايج، در حضوره اوره 8 مولار محدوده pH عملكردي آنزيم تغيير نكرده، ولي فعاليت آنزيم بطور چشمگيري افزايش يافته بود. نتايج نشان داد كه آنزيم در حضور اوره 8 مولار در دماي 25 درجه سانتي¬گراد در مدت زمان 10 روز فعاليت خود را حفظ كرده و حتي تا روز دوم فعاليت آن افزايش يافته است. همچنين در حضور اوره 8 مولار، پارامترهاي سينتيكي آنزيم شامل تمايل آنزيم به سوبسترا و سرعت عملكرد آنزيم تغيير كرد. اين مشاهدات كه براي اولين بار در دنيا گزارش مي¬شود، بيانگر اين است كه با افزايش اوره به محيط واكنش اين آنزيم و در نتيجه افزايش پايداري و فعاليت آن، مي¬توان كارايي اين پراكسيداز را در صنعت افزايش داد.
موارد یافت شده: 17